Életem legfinomabb mézes sütije!

Engedje meg, hogy Karácsonyra megajándékozzam.

Életem legfinomabb mézes sütijét ettem pár napja Finnországban és természetesen elkértem a receptet.

Ezt most szeretném önnek ajándékozni, azzal a kiegészítéssel, hogy amikor a kisült, majd kihűlt mézes sütiket dobozba zárja, tegyen melléjük 2-3 rúd fahéjat, néhány ánizs virágot, és pár szelet aszalt narancs és citromkarikát.

Nem csak különlegesen finom, hanem illatos is lesz a süti.

Íme a recept:

Hozzávalók: 

1,5 dl langyos méz

15 dkg cukor

25 dkg margarin

2 tojás

25 dkg rétesliszt

25 dkg rozsliszt

csipet só

1 tk szódabikarbóna

Fűszerek:

1 tk őrölt fahéj

1 tk őrölt szegfűszeg

1 tk gyömbér

1/2 tk tört feketebors

csipet szerecsendió

Elkészítés:

Verje fel a 2 tojást a cukorral és a mézzel. A lisztben keverje el a szódabikarbónát és morzsolja össze a margarinnal.Majd az összeset dolgozza össze a fűszerekkel. Lágy, ragadós tésztát kap. Lisztezze, gyúrja gombóccá és tegye a hűtőbe pár órára (én előző este összeállítottam, és másnap reggel sütöttem meg). Bőven lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtsa és szaggassa tetszőleges formákra. Díszítse magokkal sütés előtt, vagy cukormázzal kisülés után. 200 fokos sütőben gyorsan kisül.

Jó étvágyat hozzá!

Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok Önnek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.