Engedje meg, hogy Karácsonyra megajándékozzam.

Életem legfinomabb mézes sütijét ettem pár napja Finnországban és természetesen elkértem a receptet.

Ezt most szeretném önnek ajándékozni, azzal a kiegészítéssel, hogy amikor a kisült, majd kihűlt mézes sütiket dobozba zárja, tegyen melléjük 2-3 rúd fahéjat, néhány ánizs virágot, és pár szelet aszalt narancs és citromkarikát.

Nem csak különlegesen finom, hanem illatos is lesz a süti.

Íme a recept:

Hozzávalók: 

1,5 dl langyos méz

15 dkg cukor

25 dkg margarin

2 tojás

25 dkg rétesliszt

25 dkg rozsliszt

csipet só

1 tk szódabikarbóna

Fűszerek:

1 tk őrölt fahéj

1 tk őrölt szegfűszeg

1 tk gyömbér

1/2 tk tört feketebors

csipet szerecsendió

Elkészítés:

Verje fel a 2 tojást a cukorral és a mézzel. A lisztben keverje el a szódabikarbónát és morzsolja össze a margarinnal.Majd az összeset dolgozza össze a fűszerekkel. Lágy, ragadós tésztát kap. Lisztezze, gyúrja gombóccá és tegye a hűtőbe pár órára (én előző este összeállítottam, és másnap reggel sütöttem meg). Bőven lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtsa és szaggassa tetszőleges formákra. Díszítse magokkal sütés előtt, vagy cukormázzal kisülés után. 200 fokos sütőben gyorsan kisül.

Jó étvágyat hozzá!

Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok Önnek!