Fröknäcke – magos szárazkenyér a rendes neve, de én inkább magos ropogtatósnak nevezném. Azért mert nagyon vékony, szinte csak magok vannak benne és inkább csemege, ropogtatós, mint a magyar konyha szokásait figyelembe vevő kenyér.

20 adag

75 ml – ca 3/4 dl mandulaliszt

75 ml napraforgómag

75 ml tökmag

75 ml lenmag vagy chiamag

1 evökanál glutenmentes liszt

1 teaskanál durvasó

50 ml kokuszolaj

2 dl forró viz
1/ Melegitsd fel a sütőt 150 C-ra. Egy tálban keverd össze a száraz anyagokat. Keverd hozzá a forró vizet és az olajat. Favillával keverd jól össze.

2/ Nyújtsd ki a tésztát vékonyra egy sütőpapírra.

3/ Süsd a sütő alsó részén 45 percig közben nézd meg. Hagyd még 15 percig száradni – óvatosan mert a magok megéghetnek.

4/ Zárd le a sütőt és hagyd a sütőben a kenyeret amíg a sütő kihűl. Törd darabokra és tálald.

Szósz:
2 dl creme fraiche

100 g krémsajt

2 evőkanál durva mustár

1/2 dl apróra vágott kapor

1/2 dl snidling

1/2 citrom reszelt héja

ca 1 teáskanál citromlé

só, bors
Verd fel a creme fraichet, keverd bele a krémsajtot, snidlinget, kaprot a citrom héját és a mustárt. Ízesítsd a citrom levével sóval és borssal.

Itt van az a videó aminek az elején láthatod is ezeket a mennyi étkeket! Kattints ide!